Geplaatst op: 12 september 2019

Onze school werkt met de PRIMA!-aanpak. PRIMA richt zich op het voorkomen én aanpakken van pesten. Het is belangrijk om continu te blijven werken aan een veilig schoolklimaat.

Leo Zandbergen is de medeoprichter van het antipest programma en werkt al 12 jaar als directeur in Spijkenisse met dit programma. Volgens dhr. Zandbergen is het belangrijk om wekelijks aandacht te besteden aan pesten en hoe je met elkaar omgaat. Voor ons is duidelijk dat wij met ons aanvullend materiaal (de methode Kinderen en hun Sociale Talenten) voldoende aanbod hebben.

Onze methode combineert lessen en creatieve werkvormen voor kinderen in groep 1 t/m 8 en laat ieder kind tot zijn recht komen. Verder hebben we een Gedragscode opgesteld, bestaande uit een reeks afspraken, waarin staat wat de school onder pesten verstaat en wat er van alle betrokkenen wordt verwacht. We evalueren jaarlijks het lespakket in het team  en aan het einde van het schooljaar zal er een pestmeter door de leerlingen worden ingevuld. Zo kunnen we zien of de Prima!-aanpak ook voor onze leerlingen werkt.

Wij werken voor het derde jaar met Snappet. De ontwikkelingen op het gebied van de digitale technologie gaat met enorme sprongen.

Start schooljaar 2019-2020